Eén wereld 1000 vrouwen

Helma Graveland/ maart 18, 2024/ Algemeen, Bergambacht, Haastrecht en Stolwijk, Internationale Vrouwendag, Lekkerkerk, Oekraïne, Schoonhoven

Dat was het thema vrijdag 8 maart 2024 op Internationale vrouwendag. Deze dag is bedoeld om aandacht te genereren voor de positie van vrouwen wereldwijd. In Schoonhoven was het een drukte van belang en verzamelden zich meer dan 150 vrouwen uit verschillende culturen uit heel de Krimpenerwaard. Er waren die avond diverse sprekers.

Wethouder Ria Boere van de Gemeente Krimpenerwaard benadrukte het streven van de gemeente naar gelijkwaardigheid tussen man en vrouw.

https://bestenieuwkomer.nl/en/nieuwkomers/loubna-bazarbashi/ Loubna Bazarbashi( afkomstig uit Syrie) vertelde over het opstarten van haar eigen bedrijf “Veilig Onderweg” (in de coronatijd).

Daarna vertelde de Lionsclub Domaine des Dames https://krimpendomainedesdames.lions.nl/over hun doelen en inzet voor vrouwen.

Daarna volgden workshops waarbij handmassage en schilderen populair waren. Natuurlijk lieten veel vrouwen een henna versiering op hun hand zetten.

Inmiddels stond het grote internationale buffet klaar( zelf meegenomen)

Hierna verzorgde dansgroep touchesara.nl/ https://touchesara.nl/ een prachtig optreden. De bijbehorende muziek ( Door de wind , door de regen van Miss Montreal ) gaf de vrouwen enorme energie. Dit inspireerde de dames nogal en werd er door de aanwezigen gedanst op muziek uit Turkije, Eritrea, Syrië, Afghanistan, Koerdistan, en Oekraïne.

Dit evenement werd georganiseerd samen met Welzijn Krimpenerwaard

Deel dit Bericht