Intermediair

Krimpenerwaard Intercultureel is intermediair voor de volgende minimaregelingen. Aanvragen kunnen niet door statushouders zelf worden gedaan maar via de contactpersoon van de ontmoetingsgroepen.

Jeugdcultuur en sportfonds
Dankzij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds kunnen kinderen in de gemeente Krimpenerwaard in de leeftijd van 4 tot 18 jaar blijven meedoen aan activiteiten op het gebied van sport of cultuur. Om voor een bijdrage uit een van de fondsen in aanmerking te komen mogen ouders/verzorgers van het kind niet meer verdienen dan 120% van het minimuminkomen. Met een bijdrage uit een van de fondsen kan een kind een jaar lang een activiteit naar keuze doen. De bijdragen zijn maximaal € 225,- voor sport of € 450,- voor cultuur. Dit bedrag kan bijvoorbeeld besteed worden aan het lidmaatschap van een sportclub, zwemles, muziek-, toneel- of dansles en daarbij horende materialen en kleding. Uitzondering hierop is de bijdrage aan Zwembad De Hofstee in Bergambacht hiervoor gelden ander bedragen. Het geld gaat rechtstreeks naar de verenigingen na goedkeuring van het sportfonds.

Stichting Babyspullen
Ouder(s) met een kind tussen de 0 en 3 jaar en aanstaande ouder(s) kunnen in aanmerking komen voor een tastbare tegemoetkoming voor hun kind. Stichting Babyspullen verstrekt babystartpakketten in samenwerking met Krimpenerwaard Intercultureel. Er kan een starters pakket worden aangevraagd voor baby’s die net geboren zijn en een pakket als het kindje maat 80/86 heeft.

Stichting Kinderhulp
Ouders met een kind tussen de 0 en 21 jaar kunnen mogelijk aanspraak maken op een tastbare tegemoetkoming voor kosten die te maken hebben met het opgroeien en laten meedoen van hun kind. Dit fonds verstrekt financiële middelen als er geen voorliggende voorziening is. Meer informatie wordt gegeven door de intermediair.
Overige minimaregelingen
Andere minimaregelingen van de gemeente Krimpenerwaard kunnen worden aangevraagd voor statushouders die geen begeleiding meer hebben van Vluchtelingenwerk.

Ook verzorgen wij doorverwijzing naar de Voedselbank IJssel en Lek.