Circulaire Economie 2024

Helma Graveland/ maart 14, 2024/ Algemeen, Bergambacht, Mannengroep, Taalstage/Werk

Van 11 maart tot en met 16 maart is het de Week van de Circulaire Economie. Circulair staat voor hergebruik. Goede voorbeelden van producten en grondstoffen verminderen, hergebruiken, lenen, ruilen, repareren en recyclen krijgen door het hele land een podium. Zeker ook in de gemeente Krimpenerwaard zijn we daar mee bezig. ‘Afval dat vrijkomt moeten we niet zien als afval, maar als restmateriaal dat hergebruikt kan worden’ aldus Wilbert van Straaten.

In samenwerking met de Gemeente Krimpenerwaard is een mooi project opgestart met statushouders die de taal nog beter moeten leren , HERGEBRUIK en Bas Witvliet in Bergambacht.

Het project

Materialen die voor hergebruik in aanmerking komen, zoals het leer van een afgedankte stoel worden uit elkaar gehaald en voor hergebruik geschikt gemaakt. Je kunt dan ook denken aan hout dat nog geschikt is om een nieuwe product van te maken. Dit werk wordt uitgevoerd door mensen die graag zouden willen werken, maar waar het taalniveau nog te laag is. ” Bij dit project besteden we aandacht aan taalontwikkeling en hergebruik van materialen” aldus Wilbert van Straaten. Een mooie win-win situatie. Nadat mensen enige tijd via dit hergebruik- project gewerkt hebben is het wel mogelijk om naar een echte baan door te stromen en dat is pas echt winnen. Er zijn al diverse mensen via deze weg naar een betaalde baan doorgestroomd.

Dit project is een mooi samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard en Bas Witvliet.

Deel dit Bericht