Streetfood festival Schoonhoven

Helma Graveland/ juni 10, 2024/ Algemeen, Bergambacht, Gouderak, Haastrecht en Stolwijk, Lekkerkerk, Oekraïne, Schoonhoven, Taalmaatjes, Wereldvluchtelingendag

Op woensdag 19 juni is er op de Oranjeplaats ( voor het kantoor van Welzijn Krimpenerwaard) een Streetfoodfestival georganiseerd. Van 17.00- 19.00 uur kun je daar genieten van allerlei wereldgerechten.

Het plein is gezellig ingericht met diverse marktkramen. Deze marktkramen zijn deels ingericht als informatiemarkt door de diverse organisaties zoals Welzijn Krimpenerwaard, Het Taalhuis, Krimpenerwaard Intercultureel en Vluchtelingenwerk. De andere marktkramen worden ingericht met Streetfood. Dit Streetfood wordt thuis bereid volgens traditionele recepten uit Syrië, Afghanistan, India, Oekraïne, Jemen, Irak, Eritrea, Sudan, Marokko en nog veel meer landen. De toegang is gratis en toegankelijk voor iedereen die ooit gevlucht, taalmaatjes, begeleiders en welzijn medewerkers en andere belangstellenden. Ook de vrijwilligers van de genoemde organisaties zijn van harte welkom. Opgeven bij h.graveland@kicnetwerk.nl mailto:h.graveland@kicnetwerk.nl

Neem zelf je eigen Streetfood mee

Wil je proeven van de Biryani , Yalangi, Alicha, Zegni , Harira of Enjera? Kom dan vooral. Maar als je komt mag je ook traditioneel voedsel uit je eigen land meenemen en in de marktkramen plaatsen. De bedoeling is dat er voldoende is voor iedereen en dat bereiken we doordat iedereen die deelneemt ook iets te eten meeneemt. Het leuke hiervan is dat je verschillende gerechten uit heel veel verschillende landen kunt proeven. De organisatie zorgt voor bakjes, bestek, servetten en frisdrank en koffie en thee.

Eritrees koffie ritueel

Om kennis te maken met de heerlijke geur van koffiebranden zal Helen ter plaatse het speciale koffieritueel uit Eritrea uitvoeren. De koffie kan daarna geproefd worden.

Kinderprogramma

In de kinderhoek kan er geschilderd worden en gaan de kinderen met hun eigen geschilderde tas naar huis. Ook is er een springkussen en kun je bellenblazen

Sprekers

Burgemeester Hans Beenakker zal de opening verrichten van het Streetfood festival en je kunt daarna een praatje met de burgemeester maken. Ook de voorzitter van KIC zal een toespraak houden.

Muziek

Bij gezelligheid hoort een muziekje. Via een muziek box zal er traditionele muziek uit de diverse landen te horen zijn. Wil je een speciaal muzieknummer horen, zorg dan dat het op je telefoon staat.

De toegang is gratis, wel eten meenemen.

Deel dit Bericht