Lancering Sociaal Bokaal

Helma de Jong/ februari 26, 2021/ Algemeen, Taalstage/Werk

WaardZaam lanceert de Hartstikke Sociaal Bokaal voor werkgevers. Het doel is om sociale ondernemers in de Krimpenerwaard in het zonnetje te zetten. Donderdag 25 februari is de aftrap uitgezonden door RTV Krimpenerwaard.

WaardZaam is een groeiend netwerk van ondernemers in de Krimpenerwaard die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Hun doel is om met elkaar duurzaamheid in de Krimpenerwaard te versnellen. Sociaal ondernemerschap is een belangrijk onderdeel van de doelstellingen van WaardZaam. Jaap van der Laan, voorzitter van WaardZaam, laat weten vereerd te zijn de organisatie van de Sociaal Bokaal te mogen uitvoeren namens de gemeente Krimpenerwaard. Diverse ondernemersorganisaties, zoals LTO, BIZ Schoonhoven, winkeliers Krimpenerwaard en Ondernemerskring Krimpenerwaard zijn bij dit initiatief betrokken.

In 2021 ligt de focus op werkgevers die een bijdrage leveren aan de participatie van statushouders. Statushouders zijn vluchtelingen die een officiële verblijfsstatus hebben. Voorwaarde voor de Sociaal Bokaal is dat zij in de Krimpenerwaard wonen. WaardZaam heeft voor dit thema de samenwerking gezocht met Krimpenerwaard Intercultureel. Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) zet zich in voor de integratie en participatie van statushouders in de Krimpenerwaard.  KIC en WaardZaam gaan graag met werkgevers in gesprek over de kansen om statushouders te laten participeren hun bedrijf.

Werkgevers kunnen een stageplek, een werkervaringsplaats of een baan aanbieden aan statushouders. Krimpenerwaard Intercultureel zal zowel de werkgever als de statushouder begeleiden in dit proces.

Op donderdag 25 februari lanceren WaardZaam en KIC de Sociaal Bokaal met een uitzending door RTV Krimpenerwaard. De opname vond plaats bij Antum in Ouderkerk. Directeur Ivor Koen heeft een taalstage aangeboden aan een statushouder en hij vertelt vol enthousiasme over zijn ervaringen. Daarnaast vertellen Jaap van der Laan en wethouder Vente meer over de nieuwe Sociaal Bokaal.

Werkgevers in de Krimpenerwaard die een statushouder helpen, maken kans op de Sociaal Bokaal. Een onafhankelijke jury zal in het najaar die werkgever kiezen die zich het meest ingezet heeft voor statushouders. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de extra stappen die de werkgever heeft gezet om een statushouder een werkplek te bieden en hoe vernieuwend en inspirerend de werkgever omgaat met diversiteit binnen de organisatie. Vanwege Corona is het nog even spannend of de Waardborrel dit jaar kan plaats vinden, maar als deze doorgaat wordt de Sociaal Bokaal daar uitgereikt. Anders zal de bokaal bij de werkgever op locatie uitgereikt worden.

De samenwerkende organisaties willen met een gezamenlijke inspanning meer statushouders aan het werk krijgen of klaar te stomen voor een baan.

YouTube kanaal Krimpenerwaard Intercultureel

Wilbert van Straaten van KIC heeft al diverse statushouders begeleid naar een betaalde baan. Wilt u meer weten, neem dan een kijkje op: https://www.krimpenerwaardintercultureel.nl/sociaal-bokaal/

Share this Post