KIC trakteert op Syrisch gebak

Herman Stomphorst/ maart 26, 2021/ Algemeen, Taalstage/Werk

Samen met Waardzaam zetten wij ons in voor de Sociaal Bokaal. Ons doel is zoveel mogelijk statushouders aan een taalstage of aan werk te helpen in de Krimpenerwaard. Daarover willen wij met werkgevers in gesprek. Uiteraard komen wij niet met lege handen. Wij trakteren op een lekker Syrisch gebakje bij de koffie. Bent u werkgever en wilt u het gebak snel proeven? Vul dan direct het formulier onderaan dit bericht in. Onze Participatie coach, Wilbert van Straaten, komt dan bij u langs. Hij verteld u over de Sociaal Bokaal en de mogelijkheden om een statushouder in uw bedrijf een baan te geven, of hem/haar de mogelijkheid te geven om te leren bij uw bedrijf.

Het gebak

Het is natuurlijk eerste klas gebak, gemaakt door een Syrische Maître Patissier, Fawaz Kudmani. Fawaz kan bijna alle soorten gebak en taarten maken die er bestaan. In Syrië heeft hij gewerkt in grote hotels en maakte prachtige taarten op bestelling, sommige van die taarten kosten wel meer als 1.000 euro.

In Nederland heeft hij stage gelopen bij een Nederlandse bakker en gewerkt bij een Syrische banketbakker in Delfshaven. Maar nu is het tijd dat hij zelf zijn eigen winkel gaat beginnen. Er wonen veel mensen in Gouda en omgeving die zijn gebak zullen waarderen, veel Nederlanders zijn ook nieuwsgierig.

Fawaz helpt nu ook als vrijwilliger bij the Melting Shop, zij hebben een winkel op de Kleiweg en verkopen via een webwinkel: “Rechtstreex” streekproducten. The Melting Shop helpt hem zijn netwerk te vergroten en klanten te bereiken, KIC doet dit ook in de Krimpenerwaard. Fawaz is één van de mensen die na hun vlucht proberen hun bestaan weer op te bouwen. Wij willen de Sociaal Bokaal inzetten om ondernemers te laten zien wat een energie, vakkennis en motivatie er is in deze groep.

Sociaal Bokaal

De Sociaal Bokaal is ingesteld door Gemeente Krimpenerwaard. Meer hierover leest u op onze Sociaal Bokaal Pagina. Wilt u meer weten wat het voor u als werkgever betekend? Kijk dan op onze Werkgevers Pagina.

Voor wie?

Allereerst natuurlijk voor onze statushouders. Op onze Kandidaten pagina ziet u een aantal van deze mensen die graag aan de slag gaan.

Je kunt op twee manieren kans maken op gebak:

  • Je bent werkgever en nodigt onze participatiecoach Wilbert uit met gebak
  • Je bent geen werkgever, maar je tipt ons een werkgever voor een statushouder die vervolgens tot een succesvolle plaatsing leidt.

Dus bestel je gebak nu door onderstaand formulier in te vullen!    Share this Post