Burgemeester Pieter Spaans en de Sociaal Bokaal Krimpenerwaard

Helma Graveland/ februari 11, 2022/ Algemeen, Taalstage/Werk

In 2019 introduceerde KIC via een unaniem aangenomen motie in de gemeenteraad de Hartstikke Sociaal Bokaal Krimpenerwaard. Het doel is om elk jaar de meest sociale ondernemer van de Krimpenerwaard te kiezen. Om dit te bereiken heeft KIC de samenwerking gezocht met De gemeente Krimpenerwaard en Waardzaam.

Vanaf 2020 werd het thema “Statushouders aan het werk” en zijn we voortvarend aan de slag gegaan.  Tien bedrijven werden uiteindelijk geselecteerd die statushouders een extra kans boden in hun onderneming. De sociaal Bokaal werd woensdag uitgereikt door burgemeester Pieter Spaans aan Esther van Leeuwe van Smaak van de Waard. In zijn toespraak roemde hij de 3 genomineerde ondernemingen met de extra inzet die gedaan is om deze mensen een kans in de Krimpenerwaard te bieden. Sociaal ondernemerschap verdient een bokaal.

Ervaringen

Het begin is altijd lastig als de taal of de werkhouding nog niet voldoende is. Maar zoals Rianne Schep van kaasboerderij Schep het mooi verwoordde “Aron is nu de laatste die vertrekt na het werk en we willen hem zeker niet meer kwijt”

Ook Cor de Jong van bouwbedrijf Bakker Arkel vertelde mooie anekdotes van de beginfase van tegelzetter Mohammad. Maar inmiddels zijn we zo tevreden dat Mohammad een vast arbeidscontract en een auto tot zijn beschikking heeft en zelfstandig de werkzaamheden uitvoert. Tevens hebben we Mohammad gevraagd om andere Syrische bouwvakkers in ons bedrijf op te leiden.

Maar de uiteindelijke winnaar van de sociaal bokaal Krimpenerwaard werd Esther van Leeuwe van Smaak van de waard. “Mijn ervaring is dat statushouders waarmee we werk(t)en juist een geweldige bijdrage leveren aan mijn onderneming. De Syrische hartelijkheid en gastvrijheid, daar kunnen we nog wat van leren. En ook chef Abdullah  bracht met zijn slimme kook-hacks, roasts , salades en gebak de meest heerlijke gerechten mee. Kortom Het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn.

Deel dit Bericht