Week van het geld

Helma Graveland/ maart 29, 2023/ Algemeen, Bergambacht, Gouderak, Haastrecht en Stolwijk, Lekkerkerk, Mannengroep, Schoonhoven, Vrouwengroep, Young Ones

De laatste week van maart 2023  sluiten we een periode af van voorlichting over omgaan met geld. Het afgelopen kwartaal werden  in de Krimpenerwaard aan ruim 110 mensen verschillende geld-lessen gegeven. Deze lessen zijn speciaal gericht op mensen van niet-Nederlandse afkomst. Vooral veel statushouders bezochten deze bijeenkomsten waarbij het van belang is om langzaam te spreken en  de aanwezigheid van tolken geeft vertrouwen bij de deelnemers.

IMG_6682.jpg

We starten deze serie met Leren budgetteren aan de hand van de NIBUD voorlichtingsmateriaal. Het bleek nog best lastig om de inkomsten en uitgaven per maand netjes op een rijtje te krijgen, maar het werkte zeer verhelderend. Daarna volgden de informatiebijeenkomsten over Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Frieda Maring van de gemeente Krimpenerwaard verzorgde in Bergambacht deze les.  Daar bleek dat veel mensen deze aanvragen zelf zouden kunnen indienen, maar dat niet weten of niet kunnen. Daar gaan we dus de komende tijd aan werken. Grote belangstelling was er voor de voorlichting Energie. Daar kwamen veel moeilijke woorden aan bod zoals, energieslurpers en ledlampen. Van de tips voor energiebesparing werden foto’s gemaakt van het beamerscherm. Aan de hand van de lesbrief van Stichting Lezen en Schrijven konden kandidaten kennis maken met woorden zoals variabel contract, slimme meter, jaarcontract en termijnbedrag. Het belangrijkste uit deze serie omgaan met geld werd verteld door Samira, “Samen met elkaar praten over geld is belangrijk, nu weet ik dat anderen ook met dezelfde vragen rondlopen. Bij problemen weet ik nu ook waar ik terecht kan voor hulp”

Deel dit Bericht