KIC Young Ones Vrijwilligersprijs 2021

Helma Graveland/ december 15, 2021/ Algemeen, Mannengroep, Schoonhoven, Young Ones

Burgemeester Roel Cazemier ging afgelopen vrijdag samen met wethouder Lavinja Sleeuwenhoek op pad om de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uit te reiken. Ze maakten een waarderingstour door de Krimpenerwaard en zetten de Vrijwilligers van het jaar 2021 in het zonnetje.

KIC Young Ones werd met unanieme stemmen gekozen voor deze prijs.

De jongste loot van de KIC organisatie KIC Young Ones viel ook in de prijzen. Jonge statushouders in de Krimpenerwaard vinden het lastig om in contact te komen met leeftijdgenoten. Daardoor is er veel eenzaamheid. KIC startte daarom een nieuwe ontmoetingsgroep in Schoonhoven voor jongeren van 16-24 jaar. Nederlandse jongeren ontmoeten statushouders en zo ontstaan mooie nieuwe contacten.

Inmiddels zijn de eerste avonden achter de rug met kennismaken, voetbal kijken, spelletjes en een bowling. Natuurlijk staat er ook een stadswandeling op het programma. Volgens David Tom, de coördinator van deze groep, kan het project nu al succesvol genoemd worden. “Er worden relaties opgebouwd, verbindingen gelegd, we zijn behulpzaam met allerlei praktische zaken en helpen met het verder uitbouwen van hun netwerk. Zo ontstaat een band met elkaar en tonen wij onze gastvrijheid”.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Upperroom boven de Dorcas, Achterwetering 3 in Schoonhoven.

Deel dit Bericht